Första skoldagen

Ännu en ny skolstart, trots som många skolstarter tror jag aldrig att man vänjer sig. Har avverkat en hel del skolor nu. Alla radar upp sig snyggt utanför ingången, nära varandra, men ändå inte tillräckligt nära för att kunna prata, men i hopp om att någon ska börja prata med just dig. Själv är jag ganska mesig när det gäller nya starter, man vill liksom passa in och hitta rätt vänner. Varför får man inte ha mamma med sig till första skoldagen? Jag kommer ihåg i Japan när jag skulle börja skolan, jag var så nervös. Jag bad mamma följa med mig till skolan, men inte hela vägen utan hon lämnade mig vid grindarna där vakterna stod. Det kändes bra. Vart var du idag mamma?

Avverkade skolor
- Yngsjöskola klass 0-5
- Sånnaskolan klass 6
- Seisen International School klass 7
- Sånnaskolan klass 8-9
- Söderportskolan gymnasie 1-3
- Malmö högskola, Basår
- Makeup Studion, 19 veckor
och nu har jag börjat på Kungliga Tekniska Högskolan.


Idag var en trevlig dag, det märks ju ändå att man börjar bli äldre. Träffade en hel del nytt folk som verkar schyssta och som jag nog kommer att hänga med imorgon också. Hoppas bara att vi kommer i samma grupp. Vi började med upprop, sedan en liten snabb rundvandring med våra klassfaddrar, och efter det samlades vi på skolans innergård och spelade lite kubb. Eftermiddagen avslutades med kortspel och cider för 20kr! Nice. Imorgon blir det mer aktiviteter och på torsdag har vi en sittning. Spännande!


Skolan


Karta över skolan, ifall ni skulle tappa bort mig


Efter att ha gråtit till några OC avsnitt, har börjar på säsong 4 nu, så ska jag gå och lägga mig. Lång dag idag, och imorgon blir troligtvis lika lång.

Älskar alla mina nära och kära, saknar er!


Mys på Södermalm

Äntligen fredag, efter att ha sett på en häftig modevisning ute på modecentret begav jag mig hemåt för att avnjuta den härliga eftermiddagen. Trots att rummet ännu inte var färdig städat kände jag att jag bara ville sätta mig ner, utforska stället och läsa lite i min bok. "En Shoppoholic i New York". Varje dag sedan jag kom hit har min stegräknare legat på över 10,000 steg, och det känns i mina ben kan jag berätta.

Efter ungefär 10 minuters promenad från min lägenhet når man vattnet,  efter lite sökande fann jag den utsökta platsen jag letade efter. Ner för en liten backe, precis vid vattnet, fanns det två stenar som nästan bildade en stol. Här placerade jag mig och satt i ca 2 timmar.


Sitter lutandes mot en plan sten och fötterna uppe på en annan, när svallvågorna kommer ifrån vattnet stänker det på benen, HÄRLIGT!


En liten anka kom och hälsade på, och mumsade på lite alger.



På kvällen hade jag fått tag på publikbiljetter till höstens säsong av "Vem kan slå Filip och Fredrik?" Vi gav oss ut i Frihamnen, och efter mycket letande fann vi en stor lagerlokal där inspelningen skulle hållas. Det var rikigt roande, dock stannade vi bara i tre timmar, för då insåg vi att inspelningen nog skulle hålla på i ytterligare 3-4 timmar. De skämten som garanterat inte kommer att vara med i programmet, som är ett familjeprogram, var mycket underbältet skämt och fantastiskt roliga. Vi är garanterat i bild eftersom vi fick bra platser, så glöm inte att titta på det första avsnittet av programmet, för att se våra frånvarande blickar.



Från inspelningen av första avsnittet av "Vem kan slå Filip och Fredrik?"


På kvällen gick jag och Ola till en bar och drack glassdrinkar, riktigt smarriga, så på lördagskvällen bestämde vi oss för att göra egna. Recepten är hemliga men de innehöll blandannat Kaluha, Galiano, Dajm, Glass, After Eight, Banan, Non Stop, Laktosfri Mjölk och Banan. Som sagt, jag njuter av mitt Stockholmsliv.

Ikväll har jag fixat klart på mitt rum, handlat och fixat lite. Imorgon börjar skolan, och jag är Riktigt nervös! Önska mig lycka till.


Godnatt!!

Stockholms Modecenter i Järla

Dag nummer 2, fick jag möjligheten över lunchen att spatsera runt på egen hand på modecentret. Tillsammans med några av de andra Makeup Artisterna gick vi in på det stora centret där bara inbjudna är välkomna, det kändes viktigt. Lite VIP känsla. De andra tjejerna blev hungriga och ville sitta i solen, jag däremot ville insupa så mycket av denna atmosfär som centret gav så jag fortsatte mig in i byggnaden. Doften av nya kläder fint uppradade på sina galgar, inga REA-skyltar här inte. Här fick etablerade kläd- och smyckesdesigners möjligheten att visa upp sina kläder för inköpare. Överallt vimlade det av stiliga, "viktiga" människor, de flesta i medelåldern. Jag kände mig emellanåt lite malplacerad, men det var ändå spännande.


Snygga ringar ifrån La Bottega di Brunella



Orginella partyskor uppställda på podium



Prydligt upphängda kläder, en utav varje sort.



En utav de många gångarna i huset



Det blir mycket paljetter i höst och till våren, skulle kunna tänka mig vilken blåsa som helst



Kläder från Soya Concept


Skor som modellen Freja bar på visningen, finns på Zara



Jag och några av tjejerna som var med och sminkade



Stockholm Fashion Show 2009

var modeveckan över för denna gången. Till min glädje fick jag möjligheten att medverka som Makeup Artist under onsdagen och torsdagen. Modevisningen som skulle hållas var främst för pressfolk, designers och inköpare. Plaggen som visades kom ifrån många olika designers runt om i Sverige och Europa. Det var en liten inblick i våren och sommarens kollektion 2010. Spännande, det kommer bli mycket leggings i olika färger och mönster, genomskinliga tunikor, affärsstil och mycket mer. Skorna som visades upp kom ifrån Zara och Din Sko. Det är mycket höga klackar, och plattå. Det gillar vi=)

Sminket skulle vara väldigt naturligt och fokus på läpparna, och alla skulle vara enhetliga. Efter givna direktioner blev det en ljus lockskugga, brunglittrig globskugga och ett körsbärsrött läppglans. Håret på tjejerna våfflades med hjälp av en Volume Master, tuperades och spändes upp i en spretig med genomtänkt frisyr.

Jag sminkade två modeller, vid namn Caroline K och Freja Kjellberg. Båda modellerna har gått visningar i Milano och är numera bosatta i New York. Två mycket trevliga och pratsamma tjejer. Jag sminkade även Lulu, en tjej med ursprung från Kina, där hon främst gör modevisningar. Nedan följer lite bilder från bakom scenen. Bilder från själva visningen kommer när jag fått dem av den ena pressfotografen.


Freja Kjellberg


Caroline. Älskar hennes jacka och skor!

         
Omklädningsrummet                                 Killarnas vårmode                                 

 
Lulu




Fem utav de sammanlagt 14 modellerna, redo att rada upp sig inför visningen.

Inflyttad till Stockholm

Då var jag på plats i Stockholm. Efter en lång tågresa och mycket släpandes på väskor nådde jag och Ola äntligen min nya lägenhet! Jag var nog som sagt trött för jag försökte gå in i grannhuset. Här är tre våningshus som ser precis likadana ut. Jag kom inte in med min nyckel och Kristin svarade inte i telefon. Jag ringde jourtelefonen och frågade varför nyckeln inte fungerade, varpå kvinnan i luren skulle skicka vaktmästaren. Då kom jag på att jag var i fel hus och fick ringa och ställa saker till rätta igen.

Efter lite uppackning somnade vi som klubbade sälar! Nästa dag hade en hel del uppgifter.

Här kommer lite bilder på mitt rum, som just nu är (som vanligt) stökigt

          
 

RSS 2.0