Kvinnor kan!

Tro det eller ej, men jag var faktiskt och tränade i morse. 06:45 anlände jag till gymmet. Tog fram, matta, vikter och stepbräda. Det härliga är att se hur människor placerar sig i salen. Det var helt tomt till en början, men ändå de första som anledde att ställa sig på sidorna och bak, så även jag. Är man rädd för att synas, eller är det den svenska mentaliteten som säger "Varför ska jag ha den bästa platsen". Sen finns det ju alltid den klämchecka damen som står så nära instruktören som möjligt och tar ut varanda rörelse till max och hoppar och studsar. Vart kommer energin ifrån? Tappra kvinnosjälar var det iallafall som låg och tränade sina kroppar. Som Anna Anka hade sagt "Alltså...kvinnan är ju mannens marknadsföring, man måste vara snygg hela tiden. Han skulle ju inte vilja ligga med mig om jag hade hängrumpa ner till golvet och en mage som döljde hela musen..eller hur. hahahaha"

Passet inleddes iallafall med Måns Zelmerlöws "Hope and Glory". Kunde det bli bättre, tänkte jag. Jag gillar att ha schlagerlåtar till träningspass. Magmusklerna fick sig en rejäl omgång. 45 minuter senare kände jag hur jag ahde börjat mitt nya liv. Väl hemma, tog jag en varm och skön dusch. Sen såg jag sängen...och sov 3 timmar till=)

Guess whos up??

På något vis lyckades jag komma upp. Eller det var egentligen inte så svårt. Eftersom jag vet att jag kan lägga mig igen när jag kommer hem. nu blir det ett träningspass, MageRumpaLår. Beach 2010...I'm ready for ya!!

Bild från: (imittenblandelva.blogg.se)

Anledningen till att träna såhär tidigt är att jag hoppas det inte är så mkt folk på träningen, så ingen kan se hur kassa magmuskler jag har=) Ses senare idag!




Rekord!

Haha, idag har jag haft 83 unika läsare, och hela 181 sidvisningar! Keep it up=) Kul att någon läser smörjan jag skriver.

Södertälje by night

25 kvm är inte stort och ibland känner jag mig så instängd. Helt planlöst traskade jag runt i Södertälje, på säkra ställen mamma, och lyssnade på musik. Det märks verkligen att snöröjningen har slutat på grund av pengabrist. För man får gå med försiktighet, men samtidigt med stora kliv för att komma någonstans i all snö. Passade på att knäppa några bilder. Finns det något vackert i allt man ser? Finns det en historia i allt man kan ta på?


Ett litet ljus i mörket


Gästhamnen
Gästhamnen


En signal vid skolan som ingen följer


Undra vad denna tunneln har varit vittne till?


My way home, take the left

Mika - Any Other World

I love Mika. Hans texter är bra och mysiga. Skulle så gärna vilja se hans konsert den 18 mars. Vem vill gå med med?

 

 

In any other world
You could tell the difference
And let it all unfurl
Into broken remnants

Smile like you mean it
And let yourself let go

Cos it's all in the hands of a bitter, bitter man
Say goodbye to the world you thought you lived in
Take a bow, play the part of a lonely lonely heart
Say goodbye to the world you thought you lived in
To the world you thought you lived in

I tried to live alone
But lonely is so lonely, alone
So human as I am
I had to give up my defences

So I smiled and tried to mean it
To let myself let go

Cos it's all in the hands of a bitter, bitter man
Say goodbye to the world you thought you lived in
Take a bow, play the part of a lonely lonely heart
Say goodbye to the world you thought you lived in
To the world you thought you lived in

Cos it's all in the hands of a bitter, bitter man
Say goodbye to the world you thought you lived in
Take a bow, play the part of a lonely lonely heart
Say goodbye to the world you thought you lived in
To the world you thought you lived in

Say goodbye to the world you thought you lived in [x2]
Say goodbye

In any other world
You could tell the difference

[Spoken]
"I never ever, I forget my story.
My face is not sad, but sometimes, I am sad."


Noooo

Jag hoppades in i det sista att det inte var sant när klockan ringde i morse, men det var bara att inse faktum...att det var sant. Och att jag redan hade snoozat en gång, så möjligheten att ligga kvar lite till fanns inte. Det var bara att gå upp. 4 timmars sömn mötte min spegelbild, suck.

I skrivandes stund trycker jag i mig lite frukost fastän jag inte är alls sugen, men jag kan inte börja det nya skolåret med att äta frukost i skolan. Den är dessutom inte nyttig och god någonstans.

Nä, kaffe och smink. Here I come. Längtar redan till sängen!

Avkoppling


I ett hav av tidningar

Jag älskar tidningar. De ger inspiration i den tråkiga vardagen. Vad är bättre än att tända lite ljus, värme en kopp choklad och bläddra igenom en tidning. En salig blandning av tidningar ligger jag inne med också. Läser det mesta, Elle och Cosmopolitan är min favorit tjej-/modetidningar, men Solo och Glamour fungerar också. Jag gillar även att läsa träningstidningar som iForm och Fitness Magazine. Ibland köper jag foto-/designtidningar som Kamera och Bild samt Foto. I like! Tycker det är värt pengarna.

Shit vad blek jag är! Ingen solbränna, dessutom en blixt som slår i ansiktet. Hade det varit för några år sedan hade jag rusat till solariet för att bättre på färgen. Men med åren har jag blivit förståndigare, solarier är inget annat än farligt och dessutom är det svårt att få en fin solbränna. Istället brukar jag använda mig av kastanjevatten.

Kastanjevatten

Att tänka på vid användning av kastanjevatten:
1. Duscha, så att du är helt ren
2. Använd plasthandskar, annars kan det lätt se skitigt ut på fingertopparna då det går igenom bomullen
3. Använd bomullspads och häll på kastanjevattnet
4. Dra över huden, snabbt och lätt. Använd en spegel och akta så det inte blir några linjer.
5. Det räcker med en gång i ansiktet och på kroppen, kanske två på kvällen.
6. Använd INTE lotion uppe på sedan, det löser upp och blir kladdigt.
7. Färgen kommer sitta tills nästa gång du duschar!

Perfekt och ett naturligt resultat för både tjejer och killar!


Tiger Woods vårdas för sexmissbruk

Trots att mediauppståndet kring Woods otrohet har börjat lägga sig, kan vi fortfarande läsa om det i våra skvaller tidningar. Allt fler sponsorer tar avstånd, hans bilar dras in och fler kvinnor träder fram och berättar om sitt förhållande med golfstjärnan. troligtvis ljuger många av dem för att få lite publicitet och lite pengar att köpa dyra Chanel klänningar för. Nu kan vi läsa om att Woods ligger inlagd på en sexklinik, och ska nu vårdas för sitt sexmissbruk.

Det kan verkligen inte vara lätt att vara kändis. Otrohet är väldigt fult och brist på respekt, och absolut inget han ska ha cred för. Men låt stackaren vara. Alla vet att män gillar att ha sex, (kvinnor med för den delen, men det får de inte erkänna) för det är man väl inte sexmissbrukare. Eller? Vad är egentligen en sexmissbrukare?


Tiger Woods - en sexmissbrukare?

Såhär beskriver Web4health symptomen för sexmissbruk
  • Okontrollerat sexuellt beteende;
  • Sexuellt beteende som innebär stor inverkan på- och betydande negativa konsekvenser i en människas liv;
  • Att inte kunna sluta med detta sexuella beteende trots den negativa konsekvenserna;
  • Ett ihållande självdestruktivt beteende / beteende som innebär stora risker för en människas hälsa.
  • En ihållande önskan om att begränsa eller upphöra med sitt sexuella beteende;
  • Sexuell besatthet och sexuella fantasier som primär försvarsstrategi;
  • Ett behov av att utöva sex allt oftare - ett begär som hela tiden "trappas upp" allt eftersom gränserna vidgas.
  • Spendera onormalt mycket tid på sexuell aktivitet eller för återhämtning efter sexuell aktivitet.
  • Strunta i viktiga saker i livet t ex arbete och relationer på grund av sex.
För mig är en sexmissbrukare en person som skadar folk, typ genom våldtäkt och sånt. Eller någon som har sex för att få bekräftelse. Tiger Woods en sexmissbrukare? Nja, tror inte det. Låt honom göra det han är bra på, spela golf. Förstör inte hans liv.


Ut med det gamla

Nu har jag spenderat några timmar på att rensa i min gardrob. Har lagt ut en hel del på Tradera.
Bland annat en kavaj, två klänningar, acne jeans och lite annat smått och gott.


Cheap Monday kavaj


Klänning från Gina Tricot och Vila

Har helt enkelt tröttnat på kläderna, vissa saker har jag bara köpt och sen aldrig använt. Gå in och buda på tradera om ni vill. Sök på Kavaj Cheap Monday så kommer kavajen upp, och sen kan ni klicka vidare bland mina annonser. Mitt tradera namn är quaky.

Det är verkligen ett tips till er allihopa. Vissa kläder har man bara inte hjärta att slänga iväg, men man vet att man inte använder dem heller. Sälj dem, och köp dig något annat fint.

Tips för bra köp på Tradera
* Kolla upp säljarens betyg, så denna är trovärdig
* Buda med förstånd. Lägg ett maxbud och håll dig till det
* Sök bland märkeskläder. Ibland fyndar man riktigt bra saker.
* Allt är inte begagnat, mycket är nytt och säljes på grund av felköp. Allt går ju att tvätta också.



Shit vad dagen försvinner när man går upp kl halv 1. Nu är det snart mörkt. Hur ska jag kunna komma upp kl 7! imorgon bitti!

När snön färgas röd

Inte en dag går förbi utan att man kan läsa om ett nytt brott som skett i vårt vackra land. "Vackra" land. Ute ligger snön vit på sina ställen och rimfrosten glittrar på grenarna utanför. Man kan välja att gömma sig från all ondska eller att se den i vitögat. Jag står väl mittemellan. Dagligen läser vi om all ondska som händer runt om i världen, och det är inget vi riktigt kan ta på. Vi väljer att säga saker som "jaha, nu igen", "usch, vad hemskt" eller "de kommer aldrig sluta" och vänder genast blad i tidningen. Utan att egentligen fundera på att över 100 tals människor har dödats och 1000 tals familjer har splittrats. Man blir avtrubbad helt enkelt.

Nu har ondskan kommit till Sverige. Varje dag kan vi läsa om ett nytt mord, en grov misshandel eller en våldtäkt. Det är hemskt och jag ryser vid tanken. I skrivandes stund skänker jag en tanke till de drabbade, och de drabbades familjer. Detta oprovocerade våld. Att inte kunna röra sig fritt, och att inte känna sig trygg. Vad har hänt med vårt land? När går det så långt att man är beredd att ta någons liv? Varför kommer våldet så nära? Går det någonsin att stoppa, eller blir det bara värre och fler liv går till spillo? Jag är rädd för att svenska folket kommer att bläddra i sina tidningar och tänka "jaha, nu igen" utan att tänka på att det hände i kvarteret bredvid. Att vi blir avtrubbade, eller är vi kanske redan det?







Nej, jag är inte deprimerad, bara skönt att få skriva bort lite tankar ibland. Det är det fina med att blogga. Bara kunna skriva av sig lite tankar. Sen får folk tycka vad dem vill om bloggar.

Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt!

12 st Sex AND the City avsnitt senare

Vilken slapp dag det har varit idag, men mysig. Inledde dagen tillsammans med Richard, vi tittade på filmen My Sisters Keeper. Lipsill som jag är fällde jag några tårar. Sedan kom min solstråle Jenny och knackade på min dörr. I sin hand hade hon hela Sex and the city boxen. Det var kärlek vid första ögonkastet! Vi bakade en hel plåt kärleksmums och kröp sedan ner i soffan. Perfekt sett att spendera sin lördag.


Nu ikväll har jag lyssnat på musik och rensat lite i mina skåp. Nere hos Mattias dunkar musiken och jag hör glada partyröster. Är inte alls festsugen, tycker det är skönt att bara vara själv ibland faktiskt. Imorgon blir det lite gardrobsrensning, sälja lite skit på tradera. Ut med det gamla och in med det nya! Riktigt shopping sugen.

 

 


You're my inspiration

Lugn och stillsam dag. Sovit oroligt inatt, vaknade halv 7 och stor grät. Vet inte riktigt varför =S
Blev inte så tidig uppgång som jag hade tänkt, utan halv 12 gick jag upp ur sängen. Bjöd Nour på lite kaffe och snackade lite. Sen blev det Willys, sen gick jag en sväng på stan. Inte jätte intressant för er att veta.

Sitter och tittar lite på förkväll. Mia Törnblom gästade precis. Hon är verkligen en kvinna som inspirerar mig. Hon har skrivit böckerna: Självkänsla Nu, Mera Självkänsla och Så dumt. Mia arbetar som coach i personlig utveckling. Ingen gaggig gammal tant som berättar hur livet ska vara, utan en helt vanlig tjej som av ett misstag fastnade i drogmissbruk. I böckerna Självkänsla Nu och Mera Självkänsla berättar Mia om skillnaderna mellan självkänsla och självförtroende, och hur man kan hjälpa sig själv. Så dumt, handlar om Mias liv som drogmissbrukare och vägen därifrån. Inspirerande böcker.

Nu ska jag dricka lite glögg, blev lite över från i julas.


Mia törnblom

Mia Törnblom. (Bild från Samhällsbyggare.nu)




Welcome to my life

Som sagt, precis sett en jätte deprimerande film som gav en oerhörd tankeställare. Helt plötsligt känns ens egna problem inte lika stora längre.

Iallafall, jag är tillbaka i Södertälje. Var trevligt att få träffa alla igen, eller nästan alla. Här är några som inte har anlänt riktigt än. Tågresan hit gick fort, men väskorna var tunga och jag har blåsor på ena handen. Har fått höra kommentarer som "Vad du är stark flicka lilla" av två medelåldersmän. "Hjälp mig istället" tänkte jag men svarade istället "Haha, jag har inte mycket val, väskorna måste med". Till svars fick jag två leende.

Tidigare ikväll har jag hängt med Richard och några andra i huset. Kristin som är nyinflyttad kom över och hängde lite. Kul med nya ansikte. Sedan fick jag ett oerhört godissug, så jag var tvungen att köpa godis och leka lite i snön på vägen hem. Här är verkligen vackert.

Imorgon ska jag ut och fotografera, men först måste jag handla =S

Och nu ska jag gå och lägga mig=)

Real life

Precis sett en väldigt deprimerande film, som gav en riktig tankeställare. I början får man veta att en high school student tar livet av sig, sedan rullar tiden tillbaka ett dygn och man får följa sex olika ungdomar. En med ätstörning, en med en oönskad graviditet, en med drogproblem, en med en sjukdom, en som är gay och en som aldrig duger i föräldrarnas ögon. Vem mår egentligen sämst, vem tycker att livet inte är värt att leva? Filmen hette 2:37 ( http://www.imdb.com/title/tt0472582/ ) . Ingen partyhöjare, men helt klart en sevärd film. En film som borde visas bland dagens högstadieungar. Jag kan verkligen inte sluta tänka på den. Finns på Voddler.



dags att sova

Då var veckans paradise Hotell avsnitt avklarade. Egentligen vill jag inte titta på det, men ändå gör jag det.
Snart är jag tillbaka i södertälje, borde vara uppe vid 1 tiden. Då är det dags att handla lite mat. Kylskåpet gapar tomt! Någon som har några bra tips på lite roliga maträtter? Ska bläddra igenom morfars Allers tidningar imorgon, brukar vara rätt smaskig mat där. Har ju lovat mig själv att jag måste variera mina maträtter lite mer, inte bara kyckling och lax.

Godnatt

Skor

En liten titt på skomodet i vår. Måste dock säga att jag har lite svårt för gympaskor med högklackat, (finns ingen på bild) antingen har man högklackat, eller har man gympaskor.




Ni som tycker jag är töntigt som sitter och tittar på skor en halv kväll...couldn't care less! Detta blev också dagens lilla photoshop övning.

Nu blir det semla!

Let us do some shopping!

Vad vore livet utan shopping?! I know, I'm a shoppoholic. Men shopping gör mig glad. Shopping behövs alltid. Alla säger ju att man inte ska belöna sig själv med godis och sånt, för då blir man tjock. Jag belönar mig med shopping. Shopping är även bra när man är ledsen, jag blir glad av att få gå runt och bara titta och känna på kläderna. Dock gäller det att känna sig snygg och fräsch. För vem vill stå i provrummet med urtvättade trosor, orakade ben och lukta svett. Inte jag iallafall.

Roligaste är det såklart att vår och sommarshoppa. Kläderna är så mycket finare då tycker jag. Söta små blusar och somriga klänningar. Folk kommer ur sina skal och man ser leende, istället för att vara inbäddad i en mössa, dunjacka och halsduk så bara den röda nästippen sticker ut.





Satt och drömde mig bort på Hm.com och asos.com tidigare idag. I love clothes! Synn att man inte har råd att köpa allt. asos.com har dock väldigt schyssta priser, dock blir det dyrt när man måste skicka tillbaka om man ångrar något köp. Har inte köpt något av ovanstående, ännu. CSN och lön inväntas fortfarande, men snart ska jag ut på Stockholms gator och vårshoppa.

Som ofta gäller på våren är det ljusa pastellfärger som gäller, jag gillar den rosa färgen väldigt mycket. Inte bebisrosa, utan mer beige med en touch of pink. Kan man säga så?

I vår är det mycket höga klackar som gäller, gärna med lite platå, grattis till oss som inte är så långa. Jag älskar att ha högklackat, men oftast känns det för överklätt i skolan. Dessutom är det inget kul att ha när det är snö och halt. Bort med snön!

Olika typer av shopping
Tentashopping, tre faser:
* Innan tenta som pepping
* Efter tenta, eftersom du måste rensa tankarna
* När resultatet kommer som tröst/belöning

Tröstshopping: Du är ledsen och känner att du kan endast bli glad ifall du får köpa denhär tröjan, den är du värd!
Säsongsshopping: Gardroben måste uppdateras
Reashopping: Det är ju så billigt och du har länge tittat på den! Eller?
Rensat-gardroben-shopping: Du har ju faktiskt slängt en hel del, och nu ska det nya in. (tips: Tradera.com)
Kompisshopping: Du får ju också köpa dig något, hon har ju faktiskt köpt tre tröjor.
Mammashopping: "Åh vad fin denna var, synd att jag inte har så mkt pengar denna månaden". Funkar alltid.
Gått-ner-i-vikt-shopping: De gamla byxorna börjar ju hänga
Kombinationsshopping: Du har ju "inget" som passar till dina nya jeans
Ny lön-shopping: Ny lön/csn. Äntligen kan du köpa den där blusen som du länge längtar efter
Impulsshopping: När alla andra kläder helt plöstligt känns så fel, och festen börjar om 4 timmar.
Jag-lämnar-tillbaka-shopping: Du kan inte bestämma dig, så du köper tre tröjor fastän du bara skulle ha en. Och "lovar" dig själv att du ska lämna tillbaka de andra två när du bestämt dig...eller hur

Någon som känner igen sig?



Happy Shopping!

Mina nya skor

Fynda, Fynda, Fynda =)


Dessa tre par skorna köpte jag idag, för sammanlagt 620 kr. Kanske inte senaste modet, men snygga och sköna=) Gillar pumpens mest, den lilla rosetten är så söt. Ska bara ha bort snön först. Men vem har sagt att man inte får diska i högklackat? =)

Vecka 2

Måndag igen. Inatt har jag sovit fruktansvärt dåligt. Somnade väl vid 3 tiden kanske. Tänkte inte på något speciellt, kunde bara inte somna. Fick lite CSN pengar idag, riktigt nice. Så nu ska det köpas nya skor. Har inte så mycket att skriva just nu, återkommer senare idag när jag gjort något vettigt. Ska bara pizzabullar idag kanske som jag kan ha med upp till Södertälje sen. Mamma ska göra müsli till mig också. Gott gott!'

Ska se om jag kan ändra lite i bloggdesigen idag med, den är rätt tråkig som den är just nu.


Hörs senare!

Dagens Photoshop: Ett montage

Det här börjar ju bli riktigt kul =)


Det här är delarna av bilderna, urklippta och fina.


Dagens montage och min nya bakgrundsbild på datorn. Någon som har något cool idé?


Imorgon ska jag träffa Emma, på tisdag ska jag träffa Emilia lite sen ska jag nog träffa Gerardo, och på onsdag blir det skridskor med Pernilla. Började nästan ett tag tro att jag skulle spendera denna veckan i min ensamhet på grund av att alla pluggar och jobbar, men jag hade lite kompisar som ville ta sig tid visade det sig, såklart=)


Nu ska jag dock gå och lägga mig. Godnatt världen!


Ben & Jerrys

När jag inte har några andra att dejta får jag ta Izlas två dejter, Ben och Jerry. Kalla och hala typer, men de smakar gudomligt. Inte visste jag att det fanns ett helt cafe i gamla stan med Ben and Jerry glass. Hela 24 sorter. Dit ska jag. För vem har sagt att man inte kan äta glass på vintern. Läste att det även fanns hotshakes, verkar spännande=)

 

Åh det vattnas i munnen på mig


Äntligen!

Äntligen har jag tagit tag i min CADritning. Inte mkt som var rätt där, eller vad ska man säga. Inställningarna jag hade gjorde att allt blev fel, fastän jag trodde det blev rätt. Och därför kunde ingen annan än jag öppna ritningarna. Jag hatar Windows Vista och Windows Vista hatar mig. Så när jag kommer tillbaka till Södertälje hoppas jag att någon kan hjälpa mig att fixa Windows 7 på min dator. Någon som är sugen??

Mission accomplished! Nu ska jag ta tag i mitt företag och se till att fixa kassaregister, momsredovisning och allt sånt jobbigt. Hoppas att jag kan få lite jobb och så nu i vår. Om jag hinner, för nu ska jag läsa två st 7.5 poängskurser över hela våren. Så jag kommer läsa 150% istället för 100%. Överambitiöst? Kanske, men ibland är det skönt att kunna gräva ner sig i studier och slippa allt annat.

Imorgon ska jag köpa nya skor. Om jag hittar några=) Vad är modernt i vår?

Dagens citat:




“Smile, even if it's a sad smile, because sadder than a sad smile

is the sadness of not knowing how to smile.”



Resa

Jag vill resa bort någonstans. Till ett varmt land. Bli lite solbränd. Njuta av god mat. Spendera lite pengar på billig shopping. Skulle kunna tänka mig Egypten faktiskt.



Är det någon som varit i Egypten och kan berätta vart man ska åka?



(Bilder tagna från Apollos hemsida) Egypten verkar vara ett coolt land. Inte så jätte många flygtimmar bort heller. Som många av er vet skulle jag varit i Vietnam nu med Ola. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Gjorde ont i mig den dagen då jag visste att flygplanet lyfte från Köpenhamns flygplats, utan oss. Kanske var det bra att vi inte åkte, kanske inte.

Vad ska jag göra idag då? Återigen måste jag ta tag i lite saker. Men jag har verkligen ingen motivation till något! Hur finner man gnistan i allt man gör? Det snackas ju mycket om att motivation får man genom uppskattning och att man känner att man gör något meningsfullt.


Ja vi får se vad jag hittar på idag. Har ju precis gått upp, nästan.




Vad jag vill se...

Jag måste börja utnyttja lite mer att jag bor i Stockholms län nu och inte i Skånes län. Det finns ju en hel del som ska utforskas. Nedan följer en lista på vad jag vill se och göra. Dock hoppas jag på att slippa göra det ensam så sällskap sökes =)


1. Stockholms Skärgård
Älskade sandstrand i Åhus, men jag har hört att Stockholms skärgård ska vara oerhört vackert. Sittandes på en klipphäll, med en picknickkorg, och se ut över vattnet.



2. Absolute Ice Bar
Världens första permanenta isbar, med is från det världsberömda Ishotellet i Jukkasjärvi. Allt utom vätskan i drinkarna är gjort i is och temperaturen är konstant minus fem grader. Awesome! När man går in får man ha coola dräkter på sig för att hålla värmen.



3. Vasamuseet
För att det är något man ska ha sett och skeppet är coolt. Hur var ni historien, hur hamnade skeppet egentligen här. Kanske borde läsa på innan man kommer dit.



4. Fika i kaknästornet
Hur fel kan det bli, att ta en skummig cafe latte på 155 meters höjd med utsikt över Stockholm.



5. SkyView
5 februari 2010 är det premiär för SkyView, två gondoler som går på räls längs fasaden på Ericsson Globe. Spännande men dyrt. 120 kr för 16 minuter. Värt?



6. Gyllene salen i Stockholms stadshus
Så vackert och magiskt, verkar vara en upplevelse, för oss som inte kommer till Rom och Vatikanen. Bara komma bort från vardagen och tänka på den vackra arkitekturen.



7. Fjärilshuset och Hagaparken
Att gå runt i en låtsas regnskog och bara njuta av den exotiska känslan, för att sedan ge sig ut i den svenska naturen och känna miljöskillnaden.



8. Aquaria Vattenmuseum
Under ytan....Har varit på många akvarium tidigare, men det är så mysigt och rofyllt att gå runt och kolla på alla fiskar som bara stilla simmar runt i sin lilla bekymmersfria värld. Lite samma känsla som på fjärilshuset kan jag tänka mig.



9. Stockholms nationalmuseum
Jag vet inte ifall jag gillar att gå runt att titta på konst, men med rätt person till sällskap kan det bli en rolig och innovativ upplevelse. Ett museum som kan vara värt titten iallafall. Lite svensk kultur är väl aldrig fel.




10. Millesgården
Museum och utomhuspark med skulpturer. Carl Milles är en av Sveriges mest kända skulptörer. Kan vara trevligt ifall jag orkar känna mig riktigt kulturell.



11. Skansen
När drar allsång på skansen igång? Dock finns det ju så mkt mer att titta på. Att titta på djur är alltid roligt för de är så oförutsägbara.




Ja det där var lite smått och gott, får vi se vad jag hinner med. Listan har ingen speciell turordning. Någon som har något mer att rekommendera?! Jag skulle även vilja göra en egen liten lista av Stockholms mysigaste café, det blir också ett litet vårprojekt när solen kikar fram. Har ju redan en hel del favoritställen på söder där jag bodde innan. Hoppas du är mycket fikasugen Jenny=)

Söder ja, lite skillnad från fucking Södertälje, saknar söder och min fina lägenhet där, om området. Vad glad jag var de första veckorna där. Duktigt trött på den Södertälje nu. Kan tänka mig att pendla istället, men det är ju inte så lätt att hitta något boende innanför tullarna. Vem vet vad som händer...efter mars eller efter sommaren. Som sagt, jag står vid ett stort vägskäl med tre val. Stockholm - Malmö/Lund - Göteborg. Tur att jag inte behöver bestämma mig idag. Finns för och nackdelar med varje stad.


Nu blir det lite film.


Puss


Är det lördag eller söndag

Det jobbiga med att vara ledig är att det är så svårt att hålla isär dagarna. Jag stod precis och tittade ut på din vita, glittriga snön, i säkert 5 minuter och bara funderade vilken dag det egentligen var, och ifall det spelade någon roll. Svaren blev lördag, och nej. Inget planerat, inget planerat på en hel vecka. Alla bara jobbar eller går i skolan, funderar på att åka tillbaka till Södertälje tidigare. Kan lika gärna slå ihjäl tiden där som att göra det här hemma i Åhus.

Ska snart ut och gå en sväng, ta lite fina vinterbilder kanske. Ikväll laddar jag för film och ostbågar. Vad som hände med min träning vet jag inte riktigt. Har en tendens att tappa lusten ibland, plus att min näsa fortfarande rinner.

Nu blir det mat.


Kallt och folktomt

Precis hemkommen från Lund. Varit hos Emelie och ätit tacos och myst framför TVn. Vi tittade även lite på let's dance men det är ju sådär roligt. Tycker de borde komma på lite nya saker istället. Bort med alla inredningsprogram och snickare, matlagningsprogram och kockar...in med gamla goda "Hur gör djur" eller något sånt.

Hemfärden tar alltid sin lilla tid. Först stadsbuss där man varje gång måste förklara för en sur gubbe vart man ska, sen ska han muttra lite och sedan ta betalt. Väl på tåget sedan ska man visa upp sin skrynkliga biljett och få ett ritat streck på den. 1½ timme senare efter att ha stått i utomhus i 10 min ska man hoppa på sista bussen. Biljetten, om man hittar den, som nu blivit ännu skrynkligare ska visas upp för en ännu surare och tröttare gubbe. Som måste fråga vart man köpt biljetten, så att man inte typ har hittat den någonstans. Åka lite buss, för att sedan springa hem. Ja jag sprang, inte för att det var mörkt, utan för att det var kallt och det går ju helt enkelt fortare att springa.


Diskoljus vid en ensam rulltrappa på Lund C


Nu är jag hemma, framför datorn och ska krypa ner i min säng. Imorgon har jag en hel del tunga saker som måste göras, bara att ta steget över bäcken och riskera att man blir blöt om fötterna på vägen.


Sleep Tight!

Sista jobbdagen

Nu står jag på jobbet igen, för sista dagen denna omgången. Blir kanske någon dag i vår, men det är väl tveksamt. Annars blir det till sommaren. Kommer sakna gänget som vanligt, de är ju mina extra brorsor. (som om jag inte hade 3 st redan). Ja förutom Elisabet som bara är världens härligaste person. Har bakat en kladdkaka som jag ska bjuda på här i eftermiddag sen, de bad ju så snällt grabbarna.

Om en vecka åker jag tillbaka till Södertälje, med mycket blandade känslor. Åh vad jag önskar att jag fick ha en av hundarna med mig upp. Men det kommer jag aldrig att få.

Känns skönt att börja det nya året utan omtentor iallafall, måste bara ta tag och göra klart min CADuppgift. Tappade suget där lite när de inte kunde öppna min fil. Men men.

Tillbaka till jobbet och ta sönder lite laddare.


Peace Out

When perfect isn't perfect anymore...

Som sagt, rätt mkt som suger just nu...tur jag har underbara vänner, musik, hundarna som sprider glädje. Försöker hålla mig sysselsatt och inte tänka på så mycket. Hade jag kunnat hade jag bara velat ligga under täcket och stanna där tills att det är sommar, tills allt är borta. Ingen kyla och ingen snö.




Roar mig dock med lite photoshop, inget super bra just nu men jag hoppas jag blir bättre med tiden.
















What if we turn around and walk away.......right now!

RSS 2.0