Ta tag i allt!

Idag har varit en slö dag, ALLDELES för slö dag! Jag har idag bestämt mig för att ta tag i mitt liv, både skolmässigt, matvanemässigt, träningsmässigt och sovmässigt. Jag måste få lite bättre struktur på min vardag helt enkelt. Så svårt kan det inte vara. Frågan är bara när man ska börja=) Nu till exempel! Jag kan om jag vill, jag har ju alltid varit så målinriktad innan, men det är lätt att tappa motivation i höstmörkret.

Det är en månad kvar till julafton nu och nu börjar allvaret om jag ens ska klara min tenta jag har i matte. Vi har inte många lektioner kvar och den 19e är det tenta. Dessutom måste jag bli klar med alla uppgifterna som vi fått i CAD och Photoshop.

Mina mål:
Få D-C på mattetentan ( jag vet, kanske inte jätte högt mål. Men matte är svårt!)
Få B-A på CAD och Photoshop delen
Träna minst 5 dagar i veckan varav 2 är styrka och 3 är kondition
Deffa några kilo
Max äta godis 1 gång i veckan, här ingår mitt ständiga chokladmjölksdrickande=)
Sova minst 6-7 timmar varje natt.
Gå på alla resterande lektioner utan att spela tetris


Mm, vi får väl se hur det går. För er som läser. Håll koll på mig så jag går på lektioner och att jag är seriös=)



Ikväll ska jag ha ännu en makeupkurs för några av tjejerna på skolan. Kommer säkert gå lika bra idag. Den börjar kl 17:00. Så fram tills dess ska jag fortsätta plugga lite matte. På torsdag ska jag till Stockholm. Då ska jag köpa mig en datormus så jag kan cada hemma. Någon som har ett förslag på en bra och billig mus som funkar att cada med? Jag ska även befinna mig på KTH Valhalla och plugga med några från skolan. Kl 4 är det sedan STAD-utbildning. Läran om alkohollagen m.m.



Dagens citat:
" Snälla, ge mig kraft att acceptera det jag inte kan förändra,
mod till att förändra de saker jag kan och visdom nog att förstå
skillnaden mellan de två "

See Ya!!








....Trött

...jag måste komma i säng om nätterna alltså. Börjar bli lite bättre men shit, att jag ens kom upp idag är ett under. Jag blir bara inte trött liksom. Det är inte konstigt jag trillar i trapporna i skolan hela tiden! Stackars Jenny får ju hjärtklappningar varenda gång.

Ska masa mig till skolan nu. Photoshop Illustrater lektion nu.


/Caroline

Smakupplevelse

Jag tar första tuggan, njuter....Tar en tugga till, och en till och känner hur smakerna blandas med varandra. Smaken  av vörtbröd, leverpastej och rödbetssallad sprider sig i munnen och jag tänker finns det något godare än det här. Och ja det finns det, för på min tallrik ligger även två små pepparkakor med ädelmjukost på. Jag stoppar in ena biten i munnen och njuter igen.



Det är något visst med julens smaker, är det för att de har så mycket arom eller är det för att man endast äter det just runt jul. Ja, jag vet att det fortf är en månad kvar till jul. OMG det är bara en månad kvar till jul!!! Yippi!
Det är många som inte gillar julen på grund av all stress. Till er säger jag, gör inte allt i sista minuten då!

För mig är julen bara mysig. Den luktar gott, smakar gott och hörs gott. Jag älskar att julpyssla. Jag och Malin snackade om att man borde smyga sig in på dagis eller i förskolan och pyssla med barnen. Jag gör det mer än gärna! Undra om man skulle få det?

 

 

Ikväll ska jag hålla i en mini Makeupkurs i skolan. Det ska bli jätte skoj. Ska ha en idag, en imorgon och sedan en nästa måndag. Kul att intresset var relativt stort. Många kunde inte på grund av studier. Blir kanske att jag gör en i vår också. Nu har jag ju kursmaterialet och grundupplägget. När jag kommer hem ikväll blir det nog till att dricka glögg. Nej!! Jag glömde köpa skumtomtar! Hur kunde jag missa att köpa skumtomtar? Hm. Vad vi göra åt detta?....Inte mkt att göra åt nu, måste gå till skolan.

 

Ha en trevlig kväll!!

 

 

 


Äntligen lite sol

Som många av er säkert har märkt så lyste solen upp en klarblå himmel idag. Jag blir så lycklig av det. Som ett litet lamm på grönbete, vill bara skutta runder. Jag och Malin gick en sväng upp på Torekjällberget. Det var första gången jag var där och Södertälje fick faktiskt ett litet plus i kanten av mig idag. Började ge upp hoppet på att det skulle finnas några mysiga ställen. Nu vet jag tre. Torekjällberget, bryggorna nere vid Maren och de nybyggda området en bit bort, där finns även ett vattenfall.


Några små söta hus uppe på Torekjällberget. Den 29e november är det lite julmarknad här uppe. Den ska vi gå på. Mellan 11:00 - 16:00 är det. Älskar doften av glögg!


Malin


Jag, i ful hållning som vanligt. Måste lära mig att sträcka på ryggen alltså!


Södertälje från ovan


Väderkvarn. När det blir vår igen ska vi grilla här uppe på klipphällen och se ut över Södertälje.



När jag kom tillbaka så ville Richard också ut i solen så det var bara att klä på sig jacka och stövlar igen. Vi gick dock bara ner till bryggorna och satte oss och njöt av solskenet.


Efter att ha tagit ca 100 bilder utan att någon blev bra så fick det bli denna bilden. Blundade inte jag så blundade Richard.


Det var helt underbart att bara ligga och njuta av solen som värmde skönt i ansiktet. Bara njuta av livet och inte tänka på något.




Ikväll ska blir det mys och godis till filmen Twilight. Vill se New Moon på bio men det är så himla många som ska se den just nu så jag väntar lite. Jag är inte så mycket för vampyrfilmer egentligen men jag gillar verkligen Twilight.


Dags musiktips: Ace of Base - Beautiful life och Melissa Horn - Långa Nätter











Vad är det för ställe man bor på egentligen =S

Räcker det inte att bara råna stället, måste de lämna en bomb också?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6162618.ab







Dagen efter

....är alltid som dagen efter! Vaknade med alla lamporna tända, kläder på mig och telefonen i handen med ett halvskrivit sms. Jag skulle ju bara blunda lite=) Mitt rum är skapligt städat fortfarande ska bara diska lite glas. Vågar inte tänka på hur det ser ut i uppehållsrummet. Får kolla där sen.

Kvällen igår var hur lyckad som helst. Vi hade super skoj. Ingen skulle egentligen festa, men så helt plöstligt blev det så ändå. Bästa hemmafesten på länge! Hoppas Eric var nöjd över sin födelsedagsfest men det tror jag=) Mitt i alltihopa får jag sms av min jobbarkompis Johan. Glatt överraskande. Ringde upp och sen låg vi och pratade lite.

Kvällens höjdpunkter:

* Vinglögg och pepparkakor, mums mums. Årets första.
* Vattenpipa, som tog 1 timme att få igång.
* Lasse iförd mina lacktights (bilder kommer jag lovar)
* Wibbans aktivitetstavla uppdaterad, nu måste jag skaffa ett schackbräde.
* Krig med spritpennor. Alla har streck överallt. Lasse har flest såklart.
* Singstar, hur kunde jag förlora mot Andreas?
* Bastu, alla utekvällar borde avslutas med bastu


Idag bjuds det på matteplugg och ska eventuellt cada lite också, nu när jag fått låna Fredriks datormus. Sitter och väntar på att Richard ska vakna, sen ska vi på utflykt här i Södertälje! Riktigt fint väder är det ute.



Hörs ikväll!!













Fest på Wibban!!!

Fett ös på Wibban just nu. Det röks vattenpipa, alla dansar och alla är glada.Alla firar att Eric fyller 22!!!


Nadja, Roger, Lybäck och Richard. Mysigt=)


Nour testar Erics present, en vattenpipa!



Gizam och Fatosch. De har en tendens att få oss alla till att dricka massa av alkohol.



Jag, Andreas och Malin






Äventyrsbad

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och tittar på en gammal film. A fish called Wanda med John Cleese.
I morse var jag såklart väldigt trött efter att inte kunnat somna, men med lite kaffe så var jag pigg igen.
Duggan som vi hade idag gick tyvärr inte bra, gjorde ett litet misstag.

Vad händer ikväll då, ingen som vet. Själv är jag rätt seg och vill helst inte flytta mig ur soffan. Kanske ska jag baka något gott? Fast bakade ju igår.



Anyway...vi var ju 8 pers som åkte på kryssning förra helgen. Bandit Boat 8. Det var grymt roligt! Vi ska åka på det i vår igen. Det var jag, Malin, Lisa, Fredrik, Eric och Andreas som åkte. Samt två killar ifrån ERO, Christian och Robert. Kvällen började dock inte så bra eftersom vi åkte till fel hamn och det tog en timme innan vi kom till terminalen. Bara att börja dricka den medhavda alkoholen. Vi satt som ett gäng 16åringar och smygdrack i ett hörn. Väl ombord gick vi raka vägen till taxfreeshoppen för att njuta av den livsdrycken innehållande alkohol. Vi tjejer köpte vin, sangria, boltz blå, koskenkorva, cider och gin. Sen började ett 24 timmars långt maraton i fest, dans, drickande. Maten bestod tyvärr bara av chips. Men men=)

Överallt kryllade det av snygga rockkillar, med slitna jeans och muskulösa överkroppar. De såg lite farliga ut, men lite spänning i vardagen har ingen dött av. Min första kryssning och den var riktigt lyckad!


bandit boat, kryssning

bandit boat, kryssning

bandit boat, kryssning


Nu blir det pub Mequa!

Hörs senare!

Puss

Min nya "familj"

Det var ju kul att blogga lite igen. Eftersom jag inte är ett dugg trött tänkte jag köra en kort presentation av några av personerna som jag bor ihop med.



Först och främst har vi ju såklart Malin och Fredrik. Anledningen till att jag bor här på Wibban. Min närmsta grannar, bor rakt över mig. Malin, en pigg och härlig tjej som håller ordning och reda på oss alla. Fredrik, killen med privat väckarklocka på morgonen (mig och Malin) och som alltid ställer upp när man behöver hjälp.



Till vänster om mig bor Richard, snällare personer får man leta efter. Han försöker fortfarande övertyga mig om att skaffa en wibbanhund. En kille att lita på, förutom när det kommer till att poppa popcorn.
(Bilden är tyvärr inte tagen i Södertälje=))



Till vänster om Richard bor Nour. Hon är överallt och ingenstans! Hon älskar att baka. Så det gör vi väldigt ofta, till killarnas stora förtjusning.



Mitt över Richard och Nour bor Christopher. Ständigt på språng. Är det inte F1 på TV så är det pingistävling, eller så sitter han i skolan till kl 5 på morgonen. När man väl träffar honom är han alltid glad och trevligt. Gör wibbans godaste kaffe.



En trappa upp bor Eric. En av de skönaste killarna jag träffat, det är han som står fotbollstittandet.


På våning tre bor även de här gänget. Två glada turkiska tjejer, Fatosh och Gizam. Precis ovanför mig bor Henke som bakar de godaste kladdkakorna. Mittöver honom bor Andreas, den tredje personen här i huset som är från Varberg. Mycket trevliga människor det där. Härlig dialekt har de också.



Nedanför på våning 1 bor Nadja. Mysig och trevlig tjej som alltid har ett leende på läpparna.




Det finns fler i huset. Men det är dessa jag umgås med mest och som gör att Wibban är värt att bo på!
Som ni ser så bor jag med massa snygga killar, ja tjejer för den delen också. Ni där hemma i Skåne får komma upp och hälsa på. Här är gott om plats!

Haha, nu ska jag sova. tror jag=)







Eric 22 år

Nu har vi varit och sjungt för Eric som idag fyller 22 år. Jag och Nour bakade en jätte fin trevåningstårta i miniformat. Det var sockerkaka och mellan varje lager fanns det jordgubbssylt, vaniljkräm och choklad. Sen dränkte Nour den i choklad. Frågan är hur god den var egentligen, men det är tanken som räknas!


eric, tårta, födelsedag


Godnatt!

Dags att sluta blogga i huvudet

Hej Allihop

Ett bra tag sedan jag skrev här nu. Har tänkt flera gånger att jag ska göra det, har massa bra inlägg i huvudet, men sen har det bara inte blivit tid. Det har verkligen hänt en hel del sen jag skrev sist. Rättare sagt, Massor har hänt. Hela min plan har spruckit. Eller egentligen inte spruckit, bara ändrats.

Efter några vändor bestämde jag och Ola oss för att, som vänner, gå skilda vägar. Vi hade inte riktigt samma syn på saker och ting. Väldigt glad för att jag har honom här uppe dock, han behövs här i Stockholm, speciellt när jag är fika sugen=)


Semester på Kefalonia

Efter detta bestämde jag mig nästan för att flytta hem. Hade det inte varit för att jag gillar utbildningen och mina nya vänner hade jag kanske gjort det också. Jag bestämde mig istället för att flytta till Wibban. Ett studenthus i Södertälje. Efter en månad var lägenheten fixad och jag har nu bott här i 1½ månad. Trivs otroligt bra i mitt lilla mysiga rum. Lägenheten är på 25 kvm och består av rum, kök och wc med dusch. Huset har tre våningar och jag bor på den bästa våningen, våning nr 2. Hela huset vimlar av sköna människor. Tror vi är typ 30 st här i blandade åldrar. Alla studerande på KTH Campus Telge.


Såhär mysigt har mitt rum blivit nu. Mysig grön färg och min efterlängtade väggmålning.


Jag fick mycket hjälp av alla i huset att få ordning på saker och ting och jag kände mig genast välkommen. Kommande kvällar blev väldigt sena med en massa filmtittande. Hade väldigt svårt att sova den första månaden på grund av massa orsaker. Tack alla där hemma i Skåne som hjälpt mig igenom mina downperioder. Saknar er så mycket. Mamma och pappa, mina brorsor, Emma, Emelie, Josefin, Gerardo, och så alla på jobbet! 60 mil känns långt ibland.

Den första perioden av skolan var det mycket festande och busande, varvat med seriöst pluggande. Nedan följer lite bilder från den första skoltiden.
flottraceflottrace Caps, mottagning, KTH, Campus Telge

Under mottagningen hade vi massa olika aktiviteter, bland annat flottrace. Vårt lag hade en självklar seger. Blöta och glada. Blötast var dock jag själv, en Schack är en Schack, såklart man offrar sig för laget och hoppar i vattnet när båten håller på att sjunka=)

Kårdag, KTH

Jag och Jenny inne på KTH Valhalla för att kolla läget på Kårens dag.


Caps, mottagning, KTH, Campus Telge

Claes och Jenny lär sig att spela Caps and Quater. En mycket givande suparspel! Speciellt i strålande solsken.

Caps, mottagning, KTH, Campus Telge

Photosafari. Vem som är clown på denna bilden får ni själva bestämma. David, (hemlig person) eller Kalle?

Caps, mottagning, KTH, Campus Telge
Wasaloppet. På bild ser ni våra faddrar med sina overaller. Min kommer snart. Då ska jag ha på mig den jämt!

Caps, mottagning, KTH, Campus Telge

Puprunda på Valhalla. Arvid och Jenny är i bästa partymoodet!



Naufal aka Naffe som äger Tjacknaffes Orkester shakar loss på dansgolvet.


flottrace Caps, mottagning, KTH, Campus Telge, sittning

Efter alla roliga aktiviteter var det dags för den efterlängtade gyckelgasquen. Alla var fint uppklädda och vi hade en fantastiskt kväll. Vi räknade ut att det gick 6 killar på varje tjej. Bara att välja och vraka! Killar i kostym kan vara något av det hetaste som finns. I like. Eller vad säger du Jenny?


flottrace Caps, mottagning, KTH, Campus Telge, sittning

Jag, Johan, Claes och Jenny. Järngänget! Jag och Johan försöker få dem att prata skånska. Går rätt bra. Jenny börjar att lära sig!

flottrace Caps, mottagning, KTH, Campus Telge, sittning, QM, Qlubbmästeriet

Jag i baren på Mequa! Full och glad som vanligt=)




Sen blev det mest skola och massa plugg. Har klarat av mina två första kurser. Material och Produktion 1 samt kursen Ingenjörs- och Informationsmetodik. Har hunnit vara hemma i älskade Åhus två gånger också. Behöver samla lite kraft emellanåt och det är ju så underbart att vara hemma. (Hemma kommer alltid vara Åhus).


Det blev halloween och jag fick besökt hemifrån. Först kom min kusin Emma. Sen kom bästisen Emelie.



Mina och Emelies halloweenmuffins. Sockriga men väldigt goda! Och snygga framförallt.



Jag och Emelie på skolan Halloweensittning.



Tiger och Schack! Finns nog inte många som inte känner igen våra namn nu.



Jag som fladdermus! Mycket nöjd med klänningen som jag lyckades sy själv!



Min kusin Emma och vår snygga pumpa.


Victoria Silverstedt Tinas cookalong tv4

Jag och Emma var och tittade på TV inspelningen av Tinas Cookalong. Gäst var Victoria Silverstedt. Det var jätte skoj. Vi var i bild jätte ofta också.






Det är väl det som har hänt på senaste tiden. Det är mycket plugg nu innan jul.



Såhär trötta är killarna i klassen på att plugga matte!




Detta blev ett låååångt inlägg men nu fick ni lite uppdatering. Ska försöka skriva oftare nu. Ska även börja vara serisö med bloggen makeupartist.blogg.se där jag ska lägga upp lite videoklipp på sminktekniker och lite annat smått och gott!.



Dags att sova!! Fast först ska vi upp och sjunga för Eric som fyller år om några minuter.


Pusspuss

RSS 2.0